Seppo

in Platteland ?

Eigenaar: ib12

1,858 weergaven

0 keer gereviewed

Seppo is een educatieve tool waarmee je door middel van speurtochten de leeromgeving buiten het klaslokaal kan benutten. Een ideale tool voor in de introductieweek of op excursie.

https://seppo.io/nl/

Geplaatst op 06 October 2020


Theorie Kennismaken Project Quiz of game Samenwerken Desktop applicatie Smartphone app Web applicatie

Screenshots


Video

https://youtu.be/GIuGmrPij9I

Informatie

Wat is het?

Seppo is een educatieve tool waarmee je door middel van speurtochten de leeromgeving buiten het klaslokaal kan benutten. Als docent selecteer je een gebied, binnen of buiten, waarin je opdrachten kan klaarzetten. Studenten navigeren tussen de verschillende taken daarbij bepaal jij als docent op welke manier zij moeten samenwerken of andere media moeten toepassen. Een ideale tool voor in de introductieweek of op excursie. Of door corona de les verplaatsen naar de buitenlucht. 

Wat kan ik ermee?

Seppo is een educatieve tool waarmee je gemakkelijk gamification kan toepassen in het onderwijs. Je kan voor studenten een speurtocht uitzetten waarbij deelnemers op een live-map zoeken speltaken. Dit varieert van samenwerkingsopdrachten waarbij ze foto’s of video’s moeten maken tot individuele open vragen of multiplechoicevragen.

Hoe werkt het?

Vooraf bepaal je welke route de deelnemers moeten lopen. Misschien is dat een route door de school zodat ze het gebouw leren kennen of trek je er met je studenten erop uit. Je selecteert specifieke punten waarop studenten een taak ontvangen en aan de slag kunnen gaan.  Zodra de studenten op het geselecteerde punt zijn aangekomen, opent de opdracht. Dit kan willekeurig maar ook volgens een vastgestelde volgorde.

Tips

De tool is web-based waardoor het niet nodig is om een app te downloaden. Daarnaast kan je verschillende soorten media toevoegen en is er de mogelijkheid voor real time monitoring. Ook kan je tijdens het spel met de deelnemers chatten. Dit zorgt ervoor dat je op een gemakkelijke manier gamification kan toepassen in het onderwijs!

AVG-proof 

Deelnemers hoeven niet in te loggen met persoonsgegevens. Wel is het misschien goed om erover na te denken dat de tool gebruik maakt van gps-tracking.  Deelnemers worden dan ook gevraagd of de website daar gebruik van kan maken. Alleen met die functie weet de website waar je staat en wanneer de juiste opdracht geopend moet worden. Deze gegevens worden niet gekoppeld of opgeslagen en daarmee is het wel AVG-proof.


Aan de slag

Wil je een licentie aanvragen, vul dan dit formulier in.
Wil je meer weten of direct aan de slag, neem contact op met Tim Hoefeijzers en mail naar: th09@curio.nl

 

BRON: https://mbomediawijs.nl/edutools/seppo/


Handleiding

Er is nog geen handleiding beschikbaar.


Licentie en AVG

Er is nog geen informatie m.b.t. licentie en AVG bekend.


Reviews

Er zijn nog geen reviews :(