Loom

in Platteland ?

Geplaatst door rt07

401 weergaven

1 keer gereviewed

Een screencast zegt soms meer dan 1000 woorden. Je kunt Loom bijv. gebruiken om software uit te leggen of om je instructie op te nemen, zodat leerlingen/studenten het terug kunnen kijken.

https://www.loom.com/login

Geplaatst op 28 June 2022


Gratis Theorie Schermopname Flipping the classroom Video Laptop/ Desktop Smartphone/Tablet (app) Web

Screenshots


Video

https://www.youtube.com/watch?v=G9LGkeIzNJE

Informatie

Loom for education is gratis voor docenten. Na het invullen van een formulier en een controle door het Loom team krijg je toegang tot alle mogelijkheden en meer dan voldoende opslagcapaciteit. Klik hier voor het formulier.

Loom is een tool waarmee je onbeperkt, in HD je scherm, webcam of beide kan opnemen, zonder dat er een watermerk op je video komt te staan. Opgenomen video’s worden vervolgens onder je eigen account (Google, Slack, Outlook of zelfgemaakt) in mappen opgeslagen, waarna je deze kunt bewerken (trimmen) of delen. Daarbij heb je tijdens het opnemen ook nog de mogelijkheid om (de webcam) te pauzeren en de webcam weg te klikken. Tot slot is Loom ook voorzien van een countdown-optie, zodat je weet wanneer de opname begint.

Het opnemen, bewerken en delen gaat zo makkelijk als het klinkt: zonder onnodige toeters en bellen maak je een screencast die je vervolgens als link kunt delen. Loom is op dit momenteel dan ook één van de beste screencast applicaties die er is. Belangrijk om bij stil te staan is wel dat je video’s online worden opgeslagen.


Handleiding

Er is nog geen handleiding beschikbaar.


Licentie en AVG

Er is nog geen informatie m.b.t. licentie en AVG bekend.


Reviews

eh13 | 08 December 2023